Erişilebilirlik

14 Iraklı Yaralı Ankara'da Tedavi Ediliyor


Önceki gün Kerkük'te 55 kişinin ölümüne, 100 kişinin yaralanmasına yolaçan intihar saldırısında yaralananların bazıları Türkiye'de tedavi ediliyor.

Dışişleir Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 14 Iraklı yaralanın askeri uçakla Türkiye'ye getirildiği ve tedavi altına alındığı belirtildi.

Anadolu Ajansı yaralıların, Numune, Dışkapı ve Ankara eğitim ve araştırma hastanelerinde tedavi altına alınacağını bildirdi.

'Saldırı el Kaide Üyesi Kadın Militan Tarafından Düzenlendi'

Kerkük'teki bombalı intihar saldırısı, 25 yaşında el Kadie üyesi bir kadın bombacı tarafından düzenlendiği bildiriliyor.

Kerkük'te önceki gün "Abdullah" adlı restorana yapılan intihar saldırısında asıl hedefin Irak Devlet Başkanı Celal Talabani olduğu belirtilirken, intihar saldırısını 25 yaşlarında olduğu tahmin edilen Besme Hüseyin Muhammed Ahmet adlı terör örgütü El-Kaide üyesi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Irak İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan komisyonlar saldırıyı çok yönlü incelerken, Kerkük Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir komiser, saldırıda 3 gün önce kadın bombacının hakkında kendilerine istihbarat bilgileri geldiğini ancak bu bilgilerin ciddiye alınmadığını söyledi.

Irak'ın kuzeyinde yayın yapan Denge Azad basın kuruluşuına özel açıklama yapan ve adının açıklanmasını istemeyen Komiser, "Henüz resimi olarak açıklanmasa da, saldırıyı düzenleyen bir kadın terörist. Restoranda üzerindeki bombaları patlatan kadın teröristin 25 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğimiz Besme Hüseyin Muhammed Ahmet, terör örgütü El-Kaide üyesidir. Terörist kadının babası Hüseyin Muhammed Ahmet, amcası İbrahim Muhammed Ahmet ve kardeşi Davut Hüseyin Muhammed Ahmet'in de terör örgütü El-Kadie üyesi olduklarını tespit etmiş bulunuyoruz" dedi.

XS
SM
MD
LG