Erişilebilirlik

PKK Paris'te Türk Genci Kaçırdı


Paris’te Cemile adındaki genç bir kadın geçtiğimiz Pazar günü, yol ortasında, PKK tarafından kaçırıldı. Genç kadını kaçırdıktan sonra ailesini arayan PKK mensubu kimliği bilinmeyen kişiler, Cemile’nin PKK’ya askerlik görevini yerine getirmek için kaçırıldığını bildirdiler. Genç kadının ailesi polise başvururken, Fransız anti terör dairesi de, kaçırılma olayına ilişkin geniş çaplı soruşturma başlattı.

Paris’te geçtiğimiz yıl geniş kapsamlı bir emniyet operasyonu ile gündeme gelen PKK, yeniden Fransa güvenlik güçlerinin gündemine girdi. Geçtiğimiz Pazar günü, Cemile adında 21 yaşındaki Türk kökenli genç kadın, PKK’ya mensup bir çift tarafından gündüz gözüyle kaçırıldı.

Cemile’nin ailesinin ihbarı üzerine olaya el koyan Fransız anti-terör dairesinin verdiği bilgilere göre, Cemile, Pazar günü oturduğu Pierrefitte-Sur-Seine’de yürürken, akşam 16.00 sularında yanına yaklaşan iki kişi tarafından kaçırıldı. Bir görgü tanığının verdiği bilgere göre, 30’lu yaşlarda biri kadın diğeri erkek, iki kişi yanına yaklaşarak Cemile ile kısa bir süre konuşup, sonra da Cemile’yi zorla arabaya bindirerek uzaklaştılar. Bir saat sonra Cemile’nin evine bir telefon geliyor ve telefondaki ses, PKK adına aradığını, Cemile’yi kaçırdıklarını, kızlarının PKK’ya hizmet edeceğini, örgüte askerlik görevini yerine getirmek üzere alıkonulduğunu söyledi.

Telefon üzerine Fransız polisi ile irtibata geçen Cemile’nin ailesi kızlarının bulunmasını istedi. Bunun üzerine genç kadının vesikalık bir fotoğrafını bütün polis ve jandarma birimlerine dağıtan polis, olayın meydana geliş biçiminide bir görgü tanığının ifadesinden yola çıkarak ortaya çıkardı. Cemile’nin bulunması için geniş çapta aramaya başlayan Bobigny anti-terör polisleri, Cemile’nin fidye için kaçırılmadığının kesin olduğunu, politik nedenlerle alıkonulduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Le Parisien Gazetesi’ne açıklama yapan bir emniyet görevlisi, dikkatli olmak gerektiğini, çünkü olayın aynı topluluk içinde geçtiğini, ve örgüt kaynaklarına ilişkin bilgilerden hareketle arama işleminin yürütüldüğünü açıkladı. Genç kadının kaçırılma anında fiziki bir zorlama ile karşılaşmadığını belirten görevli, kaçırıldığından bu yana Cemile’nin ailesiyle bağlantı kuramamasının da olayın politik boyutu olduğunu gösterdiğini belirtti.

XS
SM
MD
LG