Erişilebilirlik

'Türkiye'nin Tecrübesinden Yararlanılmalı'


Washington’daki Potomac Enstitüsü terör uzmanı Jonah Alexander, terör tehdidinin arttığını ve uluslararası toplumun Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanması gerektiğini söyledi. Amerika’nın Sesi Stüdyolarına konuk olan Alexander, Barış Ornarlı’nın sorularını yanıtladı.

Washington’daki Potomac Enstitüsü, Uluslararası Terör Merkezi direktörü Profesör Yonah Alexander, Mumbai terör saldırılarının şaşırtıcı olmadığına dikkati çekiyor.

Alexander, Mumbai saldırılarını düzenlemekle suçlanan Leşker-i Tayyibe terör örgütünün güney Asya’daki en tehlikeli örgütlerden biri olduğunu, doğrudan veya dolaylı olarak Pakistan’ın istihbarat örgütleri tarafından desteklendiğini söyledi.

Potomac Enstitüsü terör uzmanı Yonah Alexander, Türkiye’nin terörizmin her türünün hedefi olduğunu söylüyor: ideolojik, dini ve etnik. Alexander, buna rağmen Türkiye’nin terörü kısmen kontrol altına alabildiğini savunuyor.

Türkiye’nin terörle mücadelede önemli ilerlemeler sağladığını belirten Alexander, uluslararası toplumun Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanması gerektiği görüşünde.

Ancak Alexander, teknolojinin ilerlemesiyle uluslararası terör tehdidinin ciddiyetinin arttığına da vurgu yapıyor. Geçen hafta Kongre Terörizm ve Kitle İmha Silahlarının Yayılmasını Önlenme Komisyonu tarafından açıklanan raporda 2013 yılına kadar büyük bir kentte kitle imha silahlarıyla bir terör saldırısı düzenlenebileceği uyarısında bulunulmuştu. Profesör Alexander da buna büyük olasılık veriyor ve uluslararası toplumun ciddi bir şekilde hazırlık yapması gerektiğini söylüyor.

XS
SM
MD
LG