Erişilebilirlik

Erdoğan: 'Krizden En Az Biz Etkileniriz'


Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin global ekonomik krizden en az etkilenen ülke olacağını iddia etti. Erdoğan, “Bu konuda iddialıyız. Finans sektöründen reel sektöre destek olmasını bekliyorum” diye konuştu.

Bayram öncesinde ekonomi yönetimiyle biraraya gelip IMF’le yapılacak müzakereleri değerlendiren Başbakan Erdoğan, bayram namazı sonrasında gazetecilerin ekonomideki gelişmelerle ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan, gıdada vergi oranlarında artış yapılacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtirken, ekonomik krizin etkilerinden kurtulmak için finans sektöründen beklentilerini dile getirdi. Finans sektörünün, reel sektöre destek olması gerektiğini anlatan Erdoğan, “Bankanın müşterisi kimdir; reel sektördür. Bunlar, birbiri olmadan yaşayamaz. Dünyada bu işten en az etkilenen ülke biz olacağız. Bunda iddialıyız. Şu ana kadar bizim hiçbir bankamız fona devredilme durumunda değildir. Hiçbir bankamız için tehdit sözkonusu değil. Bu olmadığına göre dayanışma içinde süreci götürmeliyiz” diye konuştu. Erdoğan, bayram sonrasında finans sektörünün temsilcileriyle biraraya geleceğini dile getirdi.

Vergi oranlarında artış olacağı yönündeki iddiaları yalanlayan Erdoğan, özellikle gıdada böyle bir gelişmenin sözkonusu olmayacağını kaydetti. Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında da artış olmayacağını anlatan Erdoğan, “Dış kaynaklı bir durum olmazsa zam yapmaya karşıyız” diye konuştu. Erdoğan, IMF’le sürdürülen görüşmelerin çerçevesini de “Belki yeni yapılacak yatırımları erteleyeceğiz. Bazı özel kalemler üzerinde oynayacağız. Bütçe üzerinde daralma yapmayı düşünmüyoruz” sözleriyle özetledi.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG