Erişilebilirlik

Avrupa'da Faiz Oranları Düşürüldü


İngiltere ve Avrupa Birliği Merkez Bankaları iskonto faiz oranını düşürdü.

Avrupa Merkez Bankası tarihinin en büyük kesintisini yaparak faiz oranını yüzde iki buçuğa indirdi.

İngiltere Merkez Bankası da, faiz oranını yüzde ikiye düşürerek 1959 yılından beri en düşük düzeyine indirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yeni bir ekonomiyi canlandırma paketi sundu. 30 milyar dolarlık paketde otomotiv sanayi ve altyapı projelerine yönelik yatırımlar da yeralıyor.

Yeni yayınlanan bir araştırmaya göre, 15 Avrupa ülkesinde hizmet sektöründe faaliyetler son on yılın en düşük düzeyine indi.

Bu arada, Amerika’nın en büyük otomotiv şirketlerinin yöneticileri 34 milyar dolarlık devlet yardımı alabilmek amacıyla Senato Komisyonu’nda yapılan oturuma katıldı.

General Motors’un yöneticisi Rick Wagoner, hatalar yaptığını kabul etti ancak şirketin iflasın eğişine gelmesinden küresel ekonomik krizi sorumlu tuttu.

Ford’un yöneticisi Alan Mulally ise, şirketine tümüyle yeni bir yön vereceğini ve 2011’de kara geçireceğini öne sürdü.

İflas etmemek için mücadele veren General Motors, Ford ve Chrysler’ın yöneticileri, devlet yardımı olmadan Ocak ayını dahi geçiremeyecekleri uyarısında bulunuyor.

Otomobil şirketleri iflas ederlerse Amerika’daki işsizlik sorununun daha da kötüleşeceğini savunuyor. Çalışma Bakanlığı bugün, işsizlik sigortası alan Amerikalılar’ın sayısının dört milyona, son 26 yılın en yüksek düzeyine çıktığını açıkladı.

Şirketlerin Kongre’ye sunduğu plan, çalışanlarda kesinti, işverenlerin ikramiyelerinde kısıntı ve diğer ödünler içeriyor.

XS
SM
MD
LG