Erişilebilirlik

Osman Öcalan'dan Çağrı


PKK’nın İmralı’da hapiste olan lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, Türkiye’ye Kürt sorununu çözmesi çağrısında bulundu. Öcalan, bir an önce Türkiye’ye dönerek siyasete girmek istediğini de söyledi.

Osman Öcalan, Amerika’nın Sesi Radyosu’na yaptığı açıklamada, “Sivil siyaset projesi çerçevesinde bir hazırlığımız var. Kürdistan Demokratik Platformu adına siyasi çalışmalarımı yürütüyorum. Dönüş için hazırlıklıyım, düşünsel ve psikolojik hazırlığım yeterli düzeydedir. Türkiye’ye dönmek sivil siyasetle Kürt sorununu çözmek için hazırım,” dedi.

Osman Öcalan, mevcut koşullarda Türkiye’nin de Kürt tarafının da savaşla sonuç alamayacağını, bir an önce savaşın durması ve sivil siyasete olanak tanınması gerektiğini belirtti. Osman Öcalan, “Özgür koşullar ortaya çıkarsa gecikmeden Türkiye’ye dönmek, sivil siyasetin içinde yer almak isteriz. Çatışan taraflara çağrıda bulunuyorum savaş yerine barışı seçsinler, bu Türkiye’ye kazandırır, Türkiye’yi güçlendirir,” dedi.

Osman Öcalan, “Kürt sorunu çözülürse Türkiye bir bölgesel güç haline gelir her bakımdan önü açılır, bu konuda Türk yetkilileri sorumlu davranmaya ve bir an önce gereken adımları atmaya çağırıyorum,” diye konuştu.

XS
SM
MD
LG