Erişilebilirlik

Yeni Başkan, Yeni Plan


20 Ocak’ta başkanlık görevini devralmaya hazırlanan Barack Obama, Ocak 2011 itibariyle 2,5 milyon kişiye istihdam alanı yaratacak yeni bir ekonomik plan üzerinde çalıştığını söyledi. Obama, ekibinin planın ayrıntıları üzerinde çalıştığını, 20 Ocak’ta göreve gelir gelmez planı yürürlüğe sokacağını kaydetti.

Barack Obama, 2 yıllık ekonomik eylem planının ekonomiyi güçlendireceğini ve yeni iş sahaları açacağını belirtti. Obama, planında eğitime daha fazla kaynak ayrılması ve yeni enerji teknolojileri geliştirilmesi gibi konulara öncelik vereceğini de söyledi.

Obama’nın planın ayrıntılarını Pazartesi günü açıklaması bekleniyor.

Bu arada Barack Obama, yönetime dahil edeceği isimleri belirlemeye devam ediyor. Gazeteler, yeni başkanın, Maliye Bakanlığı’na New York Merkez Bankası Başkanı Timothy Geithner’i atayacağını yazdı.

Senatör Hillary Clinton’un Dışişleri Bakanı olup-olmayacağı yolundaki spekülatif haberlerse basında yer almaya devam ediyor. Senato’daki ofisinden yapılan son açıklamada, Clinton’un görevi kabul ettiği yolundaki iddialar yalanlandı. Ancak bir sözcü Obama ekibiyle bu konuda yapılan görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG