Erişilebilirlik

IMF: 'Türkiye'yle Anlaşma Yakın'


Uluslararası Para Fonu Başkanı Türkiye’yle yapılan görüşmelerde yakın zamanda anlaşma beklediğini söyledi.

Dominique Strauss-Kahn, Washington’daki 20’ler Grubu zirvesinin ardından yaptığı açıklamada, Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’le görüştüğünü hatırlattı.

Strauss-Kahn, Türk ekonomisine gereken düzenlemelerin boyutu ve sonuçlarının yanısıra, IMF'nin finanse edebileceği program paketinin boyutu konusunda bazı görüş farklılıkları bulunduğunu söyledi.

Türk ekonomisinin büyük umutlar vaadettiğini kaydeden IMF başkanı, Türkiye’nin de diğer ülkeler gibi, mali krizin yolaçtığı sermaye akışının kurumasından olumsuz etkilendiğini söyledi. Dominique Strauss-Kahn, “Türkiye’ye kötü durumdan çıkması için yardım etmemiz gerekiyor,” diye konuştu.

Strauss-Kahn’dan sonra söz alan IMF Birinci Başkan yardımcısı John Lipsky de, Türk ekonomisinin önce enerji ve temel malların fiyat artışlarından, ayrıca ihraç mallarına dış talebin azalmasından etkilendiğini söyledi. Lipsky, “Türk ekonomisinin vaadettiği parlak geleceğin gerçekleşmesini güvence altına almak gerekir” şeklinde konuştu.

XS
SM
MD
LG