Erişilebilirlik

Obama Beyaz Saray'a Gidiyor


Yeni Başkan Barack Obama ile ailesi, Başkan Bush’un daveti üzerine bugün Beyaz Saray’ı gezecek. Bush ve Obama’nın iktidarın devri üzerinde de durmaları bekleniyor. Barack Obama başkanlık görevine 20 Ocak’ta yemin ederek başlıyacak.

İki lider iktidar devrinin düzenli olması için işbirliği yapacaklarını vurguladı. Ancak, Obama’nın geçiş dönemi çalışmalarını yöneten John Podesta, Bush’un kök hücre, petrol aramaları ve diğer konulardaki emirlerini tersine çevirmek için derhal harekete geçileceğini açıkladı. Podesta, Bush’un kök hücre çalışmalarını sınırlayan ve kamu alanlarını yeni petrol aramalarına açan kararlarının durdurulacağını bildirdi. Yeni başkanın ilk işinin ekonomiyi canlandırma planı sunmak olduğunu bildiren John Podesta, bu plana Başkan Bush’un da destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Obama’nın atadığı Beyaz Saray Genel Sekreteri, Illinois milletvekili Rahm Emanuel, yeni yönetimin ilk önceliğinin ekonomi olacağını açıkladı. ABC ve CBS televizyonlarına çıkan Emanuel Obama’nın, ekonomik sorunlarla mücadeleye derhal başlayacağını söyledi.

Emanuel, Obama’nın parti gözetmeyen bir idareci olacağını açıkça gösterdiğini, karşılaşılan sorunların çözümünün, Demokrat ve Cumhuriyetçi ­Partili liderlerin işbirliğini gerektirdiğini bildirdi.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG