Erişilebilirlik

Çin'in Ekonomi Paketine Övgü


Amerika ve Avrupa Birliği Çin’in 586 milyar dolarlık ekonomiyi canlandırma paketi açıklamasını memnunlukla karşıladı.

Amerika Maliye Bakan Yardımcısı David McCormick paketin olumlu bir etkisi olacağını söyledi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet de Çin'in doğru yönde bir adım attığını ve talebi arttırmayı hedeflediğini söyledi. Trichet ayrıca kredi sıkışıklığına son vermek için ülkelerin eşgüdümlü olarak çalışması çağrısında bulundu.

Dünyanın dördüncü büyük ekonomisi olan Çin, paketle iç talebi arttırmayı ve hızlı büyümesini sürdürmeyi amaçlıyor.

Çin, ihracata dayalı ekonomisini küresel ekonomik krizden korumak için önlem alırken 20’ler Grubu Maliye Bakanları Cumartesi günü Washington’da başlayacak ekonomi zirvesine hazırlık yapmak için toplandı.

Brezilya’da biraraya gelen bakanlar, küresel piyasalarda güveni sağlama ve yeni riskleri azaltma amacıyla “gerekli her adımı atma” konusunda anlaştı.

Bu arada İngiltere Başbakanı Gordon Brown, küresel mali sistemin yeniden yapılandırılması çağrısını tekrarladı. Brown, yeni sistemin ekonomik sorunlar için küresel bir erken uyarı görevi yapacağını söyledi.

Öte yandan Amerikan hükümeti, zor durumdaki sigorta şirketi AIG için hazırladığı kurtarma planını 150 milyar dolara çıkarma kararı aldı.

Uluslararası alanda faaliyet gösteren Amerikan şirketi, daha önceki kurtarma planına rağmen 24 milyar Dolar zarar ettiğini açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG