Erişilebilirlik

Son Mitingler Yapıldı


Amerika’da bugün seçim günü. Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı John McCain dün son mitinglerini düzenledi.

McCain, dün yedi ayrı eyalette halka hitap etti. Cumhuriyetçi Parti’nin adayı John McCain, daha önce Başkan George Bush’un kazandığı eyaletleri kazanabilmek için yoğun bir kampanya yürüttü.

Demokrat Parti’nin adayı Barack Obama ise dün, Virginia, Kuzey Carolina ve Florida eyaletlerinde kampanya yaptı. Bu üç eyaleti de 2004 seçimlerinde Cumhuriyetçiler kazanmıştı. Obama, Cumhuriyetçilerin kalesi olarak bilinen Virginia gibi eyaletlerde desteğini arttırmış durumda.

Tüm anketler, Obama’nın ortalama 7-8 puanla önde gittiğini gösteriyor.

Obama'nın Anneannesi Seçim Gününü Göremedi

Bu arada Barack Obama'nın kanserle mücadele eden 86 yaşındaki annenannesi, Madelyn Dunham, seçim gününü göremeden hayatını kaybetti.

Obama, geçen ay anneannesini hasta yatağında ziyaret etmek için kampanyasına ara vermiş ve Hawaii eyaletine gitmişti. Doktorlar, o dönemi Dunham'ın seçim gününü göremeyebileceği tahmininde bulunmuştu.

Dunham Barack Obama'nın yetişmesinde önemli rol oynamıştı.

Barack Obama'nın, anneannesinin ölüm haberinin ardından son çıktığı seçim mitinginde seçmenlere seslenirken gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

XS
SM
MD
LG