Erişilebilirlik

Seçime Az Kala Gündem Ekonomi


Amerika’da başkanlık seçimi için yürütülen kampanyanın son günlerinde adaylar zayıf durumdaki ekonomiyi canlandırma üzerinde duruyor.

Demokrat aday Barack Obama, ekonomide küçülmeyi gösteren son istatistikler üzerinde durdu. Obama, Virginia eyaletindeki konuşmasında, ekonominin Başkan Bush’un izlediği politikalar yüzünden gerilediğini söyledi ve rakibi McCain iktidara gelirse, Bush’un başarısız politikalarını devam ettireceğini kaydetti.

Cumhuriyetçi aday John Mccain ise, Ohio eyaletindeki konuşmasında Obama’nın vergileri artırıp zenginlerin malını dağıtacağını, bunun da ekonomiye daha da zarar vereceğini söyledi. McCain savunma, emekli askerlerin sağlık bakımı ve emeklilik dışındaki hükümet harcamalarında kesintiye gitmeyi vaad etti.

Obama ve McCain seçimin kaderini tayin edeceği tahmin edilen kilit eyaletlerde, hala kararsız olan seçmenleri kendilerine çekmeye çalışıyor.

Adaylar kampanyalarını, özellikle Florida, Virginia ve Missouri eyaletlerinde yoğunlaştırdı.

Son iki seçimde Cumhuriyetçilere oy veren bu eyaletlerden Virginia ve Ohio’da Obama önde giderken, Florida ve Missouri’de iki aday çekişiyor.

Öte yandan Obama son yoklamaların ortalamasına göre, McCain ile arasındaki 6 puanlık farkı koruyor.

Eski başkan Bill Clinton, Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama’nın “Amerika’nın geleceğini temsil ettiğini” söyledi.

Florida eyaletinde Obama’yla birlikte bir mitinge katılan Clinton, Obama’nın felsefesi, politikaları ve yetenekleri nedeniyle başkan seçilmesi gerektiğini kaydetti.

XS
SM
MD
LG