Erişilebilirlik

Şam'daki ABD Büyükelçiliği Kapalı Tutulacak


Şam’daki Amerikan büyükelçiliği, ikili ilişkilerin gerginleşmesi üzerine bugün kapanıyor. Amerika’nın açıklamasında, büyükelçiliğin ne kadar kapalı kalacağı belirtilmedi. Kapatma kararı, Amerikan helikopterlerinin Irak sınırındaki bir yerleşim birimine saldırarak, sekiz kişiyi öldürmesini protesto amacıyla Şam’da düzenlenecek büyük gösteriden bir gün önce alındı.

Suriye Şam’daki bir Amerikan okuluyla kültür derneğini saldırıdan sonra kapatmıştı.

Suriye, Amerika ile Irak’tan, helikopter saldırısıyla ilgili resmi açıklama bekliyor. Suriye Dışişleri Bakanlığı, iki ülkenin Şam büyükelçilerini çağırarak saldırıya karşılık olarak alınacak önlemler hakkında bilgi verdi. Bakan yardımcısı Faysal Mekdad, Suriye’nin yeni adımlar atmadan önce saldırı konusunda açıklama beklediğini bildirdi.

Suriye saldırıyı, Birleşmiş Milletler nezdinde protesto etti. Şam hükümeti, Genel Sekreter Ban Ki Moon’a gönderdiği mektupta, Pazar günkü saldırıyı egemenlik hakkının ihlali olarak niteledi.

Adları açıklanmayan Amerikalı yetkililer, saldırıda Irak’a silah ve yabancı savaşçı kaçıran bir El Kaide liderinin öldüğünü iddia ediyor.

XS
SM
MD
LG