Erişilebilirlik

'Taleban'la Görüşmek Şiddeti Azaltabilir'


Amerika’nın yeni Merkez Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Petraeus, bazı Taleban üyeleriyle yüz yüze görüşmenin Afganistan’da şiddetin azalmasına olumlu etki yapabileceğini söyledi.

Petraeus Afgan hükümeti ile uzlaşma arayışı içindeki Taleban militanlarının görüşmesinin olumlu bir adım olabileceğini belirtti.

Bu müzakerelerin tam eşgüdüm içinde ve Afgan hükümetinin desteğiyle gerçekleşmesi gerektiğini belirten Petraeus müzakerecilerin kimlerle görüştüklerini ve amaçlarını tümüyle bilmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Afgan hükümeti Taleban ile görüştüğünü reddetti ancak Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin, Suudi Arabistan kralından Taleban üyeleriyle görüşme ayarlamasını istediğini doğruladı.

Bu arada Amerika’nın geçen ay Afganistan’da bir köye düzenlediği hava saldırısında, önceden açıklanandan daha fazla sivilin öldüğü bildirildi. Amerikan ordusu saldırıda en fazla 7 sivilin öldüğünü açıklamıştı, ancak yapılan soruşturma sonucu, ölen sivillerin sayısının 33 olduğu belirlendi. Afgan ve Birleşmiş Milletler yetkilileri ise ölü sayısının, çoğu çocuk olmak üzere en az 90 olduğunu savunuyor.

XS
SM
MD
LG