Erişilebilirlik

Dünya Borsalarında Büyük Düşüş


Dünya borsalarında değer kaybı sürüyor. Dün New York Borsası’ndaki endekslerin yüzde 5 oranında değer kaybetmesinden sonra bugün, Asya ve Avrupa endekslerinde de büyük düşüş yaşandı.

Geçen hafta Amerika’nın 700 milyar dolarlık kurtarma paketini onaylaması; Amerika Merkez Bankası’nın piyasalara kısa vadeli kredi sağlaması; ve son olarak İngiltere’nin 87 milyar dolarlık kurtarma paketini açıklamasına rağmen piyasalarda güven sağlanamadı.

Japonya’da Nikkei endeksi, yüzde 9 oranında gerileyerek 1987 yılından bu yana en büyük günlük düşüşünü yaşadı. Tokyo borsasındaki değer kaybı, Toyota şirketinin kârının bu yıl yüzde 40 oranında gerileyeceği haberleri üzerine başladı.

Hong Kong Hang Seng endeksi, yüzde 8 oranında değer kaybıyla kapanırken, birinci seansta yüzde 10 oranında gerileyen Endonezya borsası kapatıldı.

Londra hükümeti, bugün İngiltere’nin en büyük bankalarına destek vermek amacıyla 87 milyar dolarlık kurtarma paketini açıkladı, ancak bu da Avrupa piyasalarını rahatlatmadı. Londra Financial Times 100 endeksinde yüzde 4; Frankfurt DAX endeksinde yüzde 6; Paris borsasında yüzde 5 oranında değer kaybı görülüyor. İMKB 100 Endeksi’nde yüzde 6 oranında düşüş var.

XS
SM
MD
LG