Erişilebilirlik

Dow Jones 500 Puan Daha Kaybetti


Finans piyasalarındaki kredi krizinin Amerikan ekonomisinde durgunluğa yol açacağı kaygısı nedeniyle New York Borsası’ndaki endekslerde yine büyük bir düşüş yaşandı.

Dow Jones Endeksi yüzde 5 oranında değer kaybetti. Son beş yılın en düşük seviyesine gerileyen Dow Jones Endeksi kapanışta 508 puan kaybetti. Merkez Bankası'nın açıkladığı son önlemler yatırımcıların güvenini arttırmadığı gibi, Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin uyarıları da borsalarda değer kaybına neden oldu.

S&P 500 Endeksi yüzde 5,7; NASDAQ Endeksi de yüzde 6 oranında değer kaybı görüldü.

Bernanke: Ekonomik Baskı Sürecek

Amerika Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke mali krizin ekonomik büyümeyi olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Uzmanlar, Merkez Bankası’nın faiz indirimine gidebileceğini düşünüyor.

Bernanke, yönetimin ve Merkez Bankası’nın piyasalara istikrar sağlamakta kararlı olduğunu vurguladı. Ancak Bernanke önümüzdeki dönemde ekonomik baskının süreceğini kaydetti.

Merkez Bankası ticari kağıtları satın alarak piyasalara kısa vadeli kredi sağlamayı kararlaştırdı.

Amerika ve Avrupa ülkeleri uluslar arası finans piyasalarını rahatlatmak amacıyla işbirliği arayışını sürdürürken, Başkan Bush da, ekonominin canlanmasının zaman alacağını söyledi.

İşbirliği çağrısında bulunan Bush, zor şartlarla rağmen Amerikan ekonomisinin tekrar güçleneceğini söyledi.

Bush bugün İngiltere, Fransa ve İtalya’nın liderleriyle bir telefon görüşmesi yaptı. Bu arada, G7 Ülkeleri Maliye Bakanları bu hafta Washington’da bir araya gelecek.

1,4 Trilyon Dolar Zarar

Uluslararası Para Fonu, dünya ülkelerinden büyüyen mali krize karşı işbirliği yapmalarını istedi.

Mali piyasaların son 6 ay içinde ağır darbe yediğini belirten IMF, Amerika’da konut kredisiyle bağlantılı zararın 1 trilyon 400 milyar dolara ulaşabileceğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG