Erişilebilirlik

Musul'daki Baskında Sivil Kayıplar Var


Irak’taki Amerikan askerlerinin baskını sırasında beş militan, üç kadın ve üç çocuk hayatını kaybetti. Baskın sırasında bir intihar saldırganı da üzerindeki bombaları patlattı.

Irak’taki Amerikan ordusu tarafından yapılan açıklamada, askerlerin Musul’da teröristlerin saklandığı bir eve girdiği, daha sonra üzerlerine ateş açıldığı bildirildi. Açıklamada intihar saldırganının daha sonra bombasını patlattığı belirtildi.

Olaylar sırasında bir çocuk da yaralandı. Amerikan askerleri girdikleri evde silah ve patlayıcı maddeler ele geçirdi.

Bu arada Cumartesi günü iki Amerikan Black Hawk helikopteri, Bağdat yakınlarındaki üsse inişleri sırasında havada çarpıştı. Kazada bir Irak askeri ölürken, iki Irak ve üç Amerikan askeri yaralandı. Kazanın nedeni araştırılıyor. Irak polisi, kazanın meydana geldiği alanın yakınlarında Irak birlikleriyle silahlı kişiler arasında çatışma yaşandığını bildirdi. Ancak Amerikalı yetkililer, çatışma haberlerini ve helikopterlere ateş açıldığı iddialarını yalanladı.

Öte yandan Şemdinli’deki askeri karakola saldırının ardından Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçaklar, Cumartesi günü Irak’ın kuzeyindeki PKK mevzilerini bombaladı.

XS
SM
MD
LG