Erişilebilirlik

Kurtarma Paketi Onaylandı


Amerikan Temsilciler Meclisi, 700 milyar dolarlık ekonomiyi kurtarma planını kabul etti.

Çarşamba günü Senato'da da kabul edilen tasarı Başkan Bush tarafından imzalandı.

Temsilciler Meclisi'nde 171’e karşı 263 oyla kabul edilen plan, Amerikan hükümetinin zor durumdaki mali kuruluşlarına destek sağlayarak yatırımcılara güven vermeyi ve ekonomiyi canlandırmayı amaçlıyor.

Kurtarma paketinin onaylanmasından önce yükselişe geçen Amerikan endeksleri, günün sonunda değer kaybıyla kapandı. Dow Jones yüzde 1,50; NASDAQ yüzde 1,48; S&P 500 yüzde 1,35 oranında değer kaybetti.

Başkan Bush Temsilciler Meclisi'ndeki Kongre üyelerine teşekkür etti, ancak kurtarma planın ekonomiye yansımasının zaman alacağını söyledi.

Maliye Bakanı Henry Paulson, finans kurumlarını iflasın eşiğine getiren batık mortgage kredilerinin alımı için derhal çalışamalara başlayacaklarını söyledi. Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke de kredi darlığına son vermek girişimlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de finans sektöründeki sorunların incelemeye alınacağını söyledi.

Temsilciler Meclisi çoğunluk lideri Steny Hoyer, borsalardaki sorunların iş piyasanını, emeklilik fonlarını ve konut sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi.

Azınlık lideri John Boehner da planı desteklerken önlem alınmazsa ekonomik çöküntünün bugüne kadar çoğu Amerikalının görmediği ölçüde şiddetli olacağını savundu.

Amerika'da İşsizlik Artıyor

Amerika'da Eylül ayında 159 bin kişi daha işini kaybetti. Bu, istihdam verilerinde son beş yılın en büyük düşüşüne tekabül ediyor.

Amerika Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlan rapora göre, Amerika'da 2008 yılında 760 bin kişi işini kaybetti.

Amerika'da işsizlik oranı yüzde 6,1.

XS
SM
MD
LG