Erişilebilirlik

Kurtarma Planı Senato'da


Temsilciler Meclisi’nin Pazartesi günü reddettiği 700 milyar dolarlık finans piyasalarını kurtarama planı bugün Senato’da oylanacak.

Senato’ya gönderilen plan Temsilciler Meclisi’nde reddedilenle temelde aynı olmakla birlikte, bankalardaki sigortalı tasarruf limiti, yüz bin dolardan 250 bin dolara çıkartılıyor.

Demokrat ve Cumhuriyetçi partili başkan adayları Senatör Obama ve Senatör McCain’le, Demokrat Başkan Yardımcısı Adayı Senatör Joe Biden’in de, seçim çalışmalarına ara vererek Washington’a dönüp oylamaya katılması bekleniyor.

Başkan Bush, dün ekonomiyi kurtarma planını Kongre’ye kabul ettirme konusunda mücadelenin devam ettiğini söyledi. Plan geçmezse bunun ekonomiye vereceği zararın “acı ve kalıcı” olacağını vurgulayan Bush, Kongre ile temasların sürdüğünü açıkladı.

Senato’nun Demokrat ve Cumhuriyetçi liderleri de kurtarma planını hızla geçirme sözü verdi. Mali piyasaları kurtarmak için hazırlanan 700 milyar dolarlık paketin Temsilciler Meclisi’nde önceki gün reddedilmesi üzerine, Amerikan borsaları tarihin en büyük kaybını yaşamıştı. Ancak dün New York borsası yeniden toparlanarak kayıplarının büyük bölümünü kapattı. Asya borsaları bu sabah yükseldi.

XS
SM
MD
LG