Erişilebilirlik

Kurtarma Planı Cumhuriyetçilere Takıldı


Bush yönetiminin700 milyar dolarlık ekonomiyi kurtarma planı, Cumhuriyetçi Kongre üyeleri tarafından engellendi.

Yönetim ve Kongre üyeleri arasında dün kesilen görüşmelere bugün devam edilmesi bekleniyor.

Başkan Bush Kasım ayındaki seçime hazırlanan iki partinin başkan adaylarıyla dün mali krizi değerlendirdi. Görüşmeye Demokrat aday Barack Obama ve Cumhuriyetçi aday John McCain’in yanısıra Kongre liderleri de katıldı. Bush en kısa zamanda bir şeyler yapılmazsa, ciddi bir ekonomik krizin çıkacağı uyarısında bulundu.

Kurtarma paketine en büyük itiraz Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Parti grup lideri John Boehner’den geldi. Boehner, kendi siyasi tabanının, devletin özel mali şirketlere müdahalesine varabilecek böyle bir girişimi desteklemeyeceğini açıkladı.

Görüşmeden sonra Senatör Obama kurtarma planı üzerinde eninde sonunda bir uzlaşmanın sağlanacağını belirtti. Senatör McCain ise, bu planın vergi mükelleflerine yükleyeceği ağır maliyet konusunda haklı kuşkuların varlığına işaret etti. Demokratlar McCain’i, bu görüşmeleri başkanlık seçimlerine malzeme yapmakla suçladı.

Bush Yönetimi, 700 milyar dolarla, finans kurumlarını iflasın eşiğine getiren batık kredileri devletin satın alarak, mali sistemden çıkarmasını planlıyor.

XS
SM
MD
LG