Erişilebilirlik

Palin Dış Politikaya Nasıl Bakıyor?


Cumhuriyetçi Parti Başkan Yardımcısı Adayı Sarah Palin, gerektiği taktirde Başkanlık görevini üstlenmeye hazır olduğunu söyledi.

ABC televizyonunun mülakatında Palin, partinin başkan adayı John McCain’in kendisine, yardımcısı olarak seçime girme önerisini yaptığı zaman, derhal kabul ettiğini söyledi. Palin, başkan yardımcılığı için aday gösterilmesinden buyana ilk kez bir televizyon mülakatına katıldı.

Mülakatta, devlet yönetimine ilk kez girmeye aday olan Palin’e, yeterli deneyim sahibi olup olmadığını ölçmek için bir dizi dış politika sorusu soruldu.

Pakistan’daki terörist odaklara Pakistan hükümetinden izin almadan saldırmaya Amerika’nın hakkı olup olmadığı yönündeki soruya Palin, “İslamcı teröristleri durdurmak için Amerika, yapılacak her şeyi mutlaka yapmalıdır” yanıtını verdi.

Rusya’nın tehdidine karşı Ukrayna ve Gürcistan’ın NATO’ya girmesini destekleyen Palin, Gürcistan’a desteğin yeni bir Soğuk Savaş’a yol açmaması gerektiğini söyledi.

İsrail’in İran’daki nükleer tesislere saldırması halinde, Amerika’nın tepkisiyle ilgili soruya ise Cumhuriyetçi Parti Başkan Yardımcısı Adayı Sarah Palin, İsrail’in kendi güvenliğini sağlamak için atacağı adımlara Amerika’nın karışmaması gerektiğini savundu

XS
SM
MD
LG