Erişilebilirlik

Cumhuriyetçiler: Program Devam Ediyor


Cumhuriyetçi Parti kurultayı, Minnesota’nın St. Paul kentinde bugün normal programına döndü.

Kurultay’ın dünkü programı Gustav kasırgası nedeniyle büyük çapta sınırlandırılmıştı.

Başkan Bush’un delegelere Beyaz Saray’dan uydu görüntüsüyle hitap edeceği açıklandı.

Bu akşam ayrıca eski senatör Fred Thompson ve kendisini bağımsız demokrat olarak tanımlayan Joe Lieberman konuşacak. 2000 yılında demokratların başkan yardımcısı adayı olan Lieberman, şimdi Cumhuriyetçi aday John McCain’i destekliyor.

İlk günün tek planlı konuşmacıları Başkan Bush'un eşi Laura ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı John McCain'in eşi Cindy oldu. Laura Bush ve Cindy McCain, kısa konuşmalarını kasırga mağdurlarına yardım çabalarına ayırdı ve tüm Amerikalılardan bu yardımlara katkıda bulunmalarını istedi. Gustav kasırgasının verdiği hasar beklendiği gibi olmadı, ancak hem Başkan Bush, hem de Cumhuriyetçi partililer üç yıl önceki Katrina kasırgası faciasının deneyimlerini yeniden yaşamaktan kaçındı. Bush, 2005 yılında 2 bin kişinin öldüğü kasırganın mağdurlarına federal hükümet yardımlarını geç gönderdiği için büyük eleştirilere hedef olmuştu.

Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kurultayı'nın dünkü açılışı kısa sürdü ve kutlama havasından uzak geçti. Açılış konuşmasında 5 bine yakın delegeye seslenen Cumhuriyetçi Parti Başkanı Mike Duncan Gustav kasırgasına değinmekle birlikte, dünkü oturumda John McCain ve yardımcısı Sarah Palin'in adaylığını resmileştirecek sürecin başlatılmasını istedi.

Parti yetkilileri doğal afetten ötürü, önümüzdeki günlerde de değişiklikler yapabileceklerini belirtiyor. Kurultayın ikinci gün konuşmacıları arasında bu yıl Cumhuriyetçi Parti önseçimlerinde John McCain'e karşı yarışan eski New York Belediye Başkanı Rudi Giuliani ve eski Arkansas Valisi Mike Huckabee'yle, eski İç Güvenlik Bakanı Tom Ridge'ın adı geçiyor. Başkan Yardımcısı adayı Sarah Palin de bugünkü konuşmacılar arasında. Ancak konuşmacı listesi ve programın son ana kadar değişmesi mümkün.

XS
SM
MD
LG