Erişilebilirlik

Gürcistan: Avrupa Güvende Değil


Türkiye'nin Kafkaslar'da istikrar için önerdiği Kafkas İttifakı önerisine Gürcistan çekinceli yaklaştı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan grupta Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan'ın da yer alacağını söyledi.

Babacan bu açıklamayı Türkiye'yi ziyaret eden Gürcistan Dışişleri bakanıyla düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptı.

İstanbul'da Dışişleri Bakanı Babacan'la Türkiye'nin "Kafkasya istikrar ve işbirliği platformu" önerisini ele alan Gürcistan Dışişleri Bakanı Eka Tkeşelaşvili, bölge ülkeleriyle sınırlı kalmayacak, geniş bir Avrupa girişiminden yana olduklarını söyledi. Tkeşelaşvili, Türkiye'nin desteğinden ötürü teşekkür etti ancak ülkesinin güvenilir bir ortak olarak görmediği Rusya'yla bölgesel bir işbirliğine girmeyeceğini kaydetti. Konuk Bakan, Moskova'yla görüşmeler için Fransa'nın arabuluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşmasının kurallarına tam uyumu şart koştu.

Gürcü Bakan, Rusya'nın attığı son adımların bölge için büyük tehdit oluşturduğunu savundu ve Moskova'nın yayılmacı politikası sürdükçe Avrupa'nın da güvende olamayacağını öne sürdü.

XS
SM
MD
LG