Erişilebilirlik

Yeni Genelkurmay Başkanından 'İrtica' Uyarısı


Genelkurmay Başkanlığı görevini devralan Orgeneral İlker Başbuğ Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısının en büyük güvencelerinden biri olduğunu açıkladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Genelkurmay’ın İnternet sitesinde bir mesaj yayınlayan Orgeneral Başbuğ, Silahlı Kuvvetler kararlılıkla görevinin başında olduğu sürece, Cumhuriyet’in temel niteliklerini aşındırma, ulusal birlik ve beraberliği bozma yönündeki tüm girişimlerin yok olmaya mahkum olduğunu kaydetti.

Başbuğ ayrıca dün yapılan devir-teslim törenindeki konuşmasında, dinin Türkiye’nin kültürel kimliğini etkilediği yönündeki kaygıların ciddiye alınması çağrısında bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin laiklik konusundaki duruşunun anayasa tarafından güvence altına alındığını hatırlatan Orgeneral Başbuğ, “Toplumun bir kesimi yeni bir kültürel kimliğin, yaşam tarzının oluşumunda dini düşüncelere büyük bir ağırlık verildiğini düşünmekte ve gelişmelerden büyük bir endişe duymaktadır,” diye konuştu.

XS
SM
MD
LG