Erişilebilirlik

Irak'ta İntihar Saldırısı: 25 Ölü


Bağdat'ta yerel bir aşiret reisinin verdiği akşam yemeği sırasında düzenlenen bombalı intihar saldırısında en az 25 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı.

Yetkililer, Şeyh'in tutuklu bulunan oğlunun hapisten çıkışını kutlamak için yemek verdiğini ve davetliler arasında el Kaide'ye karşı Amerika'yla işbirliği yapan Sünni Uyanış Konseyi'nin üyelerinin de bulunduğunu bildirdi.

Bu arada, yine Bağdat'ta polisi hedef alan bombalı saldırılarda en az 4 kişi öldü. Nahda mahallesindeki saldırılarda 15'den fazla kişi de yaralandı.

Üç kişinin öldüğü ilk saldırıdan sonra düzenlenen ikinci saldırı, olay yerine yardım için gelenleri hedef aldı. Diyala ilinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 4 Iraklı asker öldü. Bakuba'daki saldırıda ise 2 polis öldü.

Dün ayrıca, Irak polisi vücuduna bombalar sarılı 13 yaşında bir kız çocuğunu gözaltına aldı. Bombaları patlatmayıp teslim olan kız çocuğu, bomba yüklü bir başka intihar yeleğinin yerini de gösterdi.

Cumartesi günü Kerkük'te bir oto galerisini hedef alan saldırıda ise aralarında Amerika'yla işbirliği yapan Diyala'dan Sünni bir milis liderin bulunduğu 5 kişi öldü.

Öte yandan, Amerikan ordusu üç aydır gözaltında tuttuğu Associated Press kameramanını serbest bıraktı. Amerikan ordusu, direnişçilerle ilişkili oldukları suçlamasıyla yabancı haber ajansları için çalışan Iraklı gazetecileri daha önce de gözaltına almıştı.

XS
SM
MD
LG