Erişilebilirlik

Irak'tan Çekilme Takvimi Yok


Iraklı ve Amerikalı yetkililer, Irak'taki Amerikan askerlerinin geleceğiyle ilgili güvenlik anlaşmasının taslağı üzerinde anlaştı. Ancak Beyaz Saray nihai anlaşmanın henüz gerçekleşmediğini açıkladı.

Taslak Amerikalı ve Iraklı hükümet yetkililerinin görüşüne sunuldu. Reuters ajansının bildirdiğine göre, Irak heyetinin başkanı Muhammet el Haj Hamud taslakta Amerikan askerinin çekilme tarihinin belirtilmediğini açıkladı.

Beyaz Saray sözcüsü Irak'tan askerin geri çekilmesinin Irak'taki güvenlik durumunun düzelmesine bağlı olacağını belirtti.

BM'den Sınır Anlaşmazlıkları Raporu

Birleşmiş Milletler Irak'ta bölgesel sınır anlaşmazlıklarıyla ilgili olarak bir rapor yayınlayacağını açıkladı. BM, raporun Kerkük gibi yerlerde tansiyonu düşürmeye yaramasını umduğunu bildirdi.

Rapor Ekim ayında yayınlanacak... BM'in Irak Temsilcisi Staffan de Mistura, raporun Kürt, Arap ve Türkmenler arasında gerginliğe neden olan Kerkük'le ilgili gerginliğin yumuşamasına yarayabileceğini kaydetti.

Araplar ve Türkmenler kentin merkezi hükümetin kontrolünde kalmasını, Kürtler ise Kerkük'ün Kuzey Irak Kürt yönetimine bırakılmasını istiyor.

XS
SM
MD
LG