Erişilebilirlik

Denver 50 Bin Ziyaretçiyi Ağırlayacak


15 bini gazeteci, 5 bini delege olmak üzere 50 binden fazla kişi, aysonunda Demokrat Parti Kurultayı için Colorado eyaletinin başkenti Denver’da toplanacak. Kongrede Senatör Barack Obama’nın başkan adaylığı resmen açıklanacak. Kent yetkilileri kongreyi, Denver’ı batıya açılan pencere olarak tanıtmak için büyük bir fırsat olarak görüyor.

“İşe Bisikletle Gitme Günü”nde Jenine White, Golden kasabasındaki evinden Denver’ın merkezine 26 kilometrelik yol katetti. Kendi isteğiyle bu bölgeye taşınan Jenine White 8 yıl önce iş bulup Denver’a gelmiş ve burada kalmaya karar vermiş.

Denver’ın nüfusunun 2030’da 2 milyon 700 binden 3 milyon 900 bine çıkması bekleniyor. Ancak Denver’daki nüfus patlaması sorun yaratıyor. Amerika’nın en eski çevre örgütü Sierra Klübü’nden Roger Singer, trafiğin arttığını, hava kirliliğinin halk sağlığını tehdit ettiğini söylüyor.

Örneğin bugün ozona karşı dikkatli olma günü. Astım, alerji ya da nefes alma sorununuz varsa saat birden itibaren dışarıya çıkmamanız öneriliyor.

İşe Bisikletle Gitme Gününde Belediye Başkanı John Hickenlooper da 35 bin Denverlıyla birlikte pedal çevirdi. Hickenlooper, Denver’ı çevreyle uyumlu hale getirmek için çalıştıklarını söylüyor. Denverlılar, 1 milyon ağaç dikme projesine destek veriyor. Ayrıca maliyeti 4 milyar 700 milyon Dolar olan raylı ulaşım sistemi için vergilerin yükseltilmesini kabul etmişler. Amaç, yollarda otomobilleri azaltmak.

Öte yandan Denver hızla büyüyor. Kent merkezinde iş binaları ve apartmanlar yükseliyor.

Denver Kültürel İşler Bürosu Başkanı Erin Trapp, kent merkezindeki gelişimin turizm patlamasına neden olduğunu söylüyor. Geçen yıl kenti ziyaret eden 12 milyon kişi, Denver’da 3 milyar dolar harcamış.

Demokrat Parti Ulusal Kongresi, 25-28 Ağustos arasında yapılacak. Kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alınıyor. Belediye Başkanına göre, kurultay, yeni batıyı temsil eden Denver’ın girişimci ruhunu sergilemek için iyi bir fırsat.

Belediye Başkanı Hickenlooper, kurultaydan sonra da birçok kişinin ister turizm, ister iş için olsun Denver’a gelmeye devam edeceğini umduklarını söylüyor.

XS
SM
MD
LG