Erişilebilirlik

'Irak Altyapı Harcamalarını Artırıyor'


Amerikalı yetkililer, Irak’ın petrol gelirlerini, ülkenin yeniden inşası için daha fazla harcamaya başladığını bildiriyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, Irak hükümetinin Basra, Musul ve Bağdat’ın Sadr mahallesinde yaşam koşullarını iyileştirmek için çabaladığını söyledi.

Perino, Bush yönetiminin yolsuzluğun önlenmesi ve paranın sorumlu olarak harcanması için Bağdat’la beraber çalıştığını belirtti.

Bu arada, Amerikan Kongresi Denetim Dairesi, Irak’ın artan petrol gelirlerinin çok az bir kısmını ülkenin yeniden inşasına harcadığını açıkladı.

Salı günü açıklanan raporda, Irak’ın petrol gelirlerinin bu yıl en az 79 milyar Dolar’a ulaşacağı, bunun da 50 milyar Dolar’lık bir bütçe fazlası oluşturacağı kaydedildi.

Raporda, Bağdat’ın son üç yılda petrol, elektrik ve su gibi temel altyapı yatırımlarına harcadığı paranın ise sadece 3 milyar 900 milyon Dolar seviyesinde kaldığı kaydedildi.

Bazı Kongre üyeleri, Irak’ın petrol gelirinin arttığını söyleyerek, ülkedeki altyapı yatırımlarını artık Amerika’nın üstlenmemesi gerektiğini söylüyor.

XS
SM
MD
LG