Erişilebilirlik

Pakistan Başbakanı Sert Çıktı


Pakistan Başbakanı bir sınır köyünü hedef alan füze saldırısının arkasında Amerika varsa bunun egemenlik ihlali anlamına geleceğini söyledi.

Bir Amerikan televizyonuna konuşan Yusuf Rıza Gilani ülkesinin aşırı uçlarla savaşta elinden geleni yaptığını savundu. Gilani, Pakistan’daki hedeflere Amerika’nın tek taraflı operasyon düzenlememesi gerektiğini belirtti.

Pakistan’ın Afgan sınırı yakınında düzenlenen füze saldırısında el-Kaide silah uzmanın hedef alındığı sanılıyor. Yetkililer saldırıda ölen 6 kişiden birinin Mısırlı militan Ebu Habib el-Masri olabileceğini bildiriyor. El-Masri’nin başına 5 milyon dolar ödül konmuştu. NATO ve Amerikan ordusu saldırıyla ilgisi olmadığını açıkladı. Ancak Amerikan Merkezi İstihbarat Örgütü CIA’nin bölgede pilotsuz uçaklarla bu tür füze saldırıları düzenlediği biliniyor.

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani füze saldırısıyla ilgili olarak yaptığı açıklamasından önce dün Beyaz Saray’da Başkan Bush’la görüştü. Ortak basın toplantısında Bush, Amerika’nın Pakistan’ın egemenliğini desteklediğini vurguladı. Pakistan’ı canlı bir demokrasiye sahip güçlü bir müttefik olarak niteleyen Bush, iki ülkenin karşı karşıya olduğu ortak terör tehditini ve buna karşı alınacak önlemleri görüştüklerini söyledi.

Amerika Pakistan’ın topraklarında üslenen ve sınırdı geçerek Afganistan’a salıdıran militanları durdurmak için daha fazla çaba göstermesini istiyor.

XS
SM
MD
LG