Erişilebilirlik

Bush: 'Ekonomi Hala Güçlü'


Başkan Bush, Amerikan ekonomisinin, son kredi krizlerine ve diğer sorunlara rağmen hala güçlü olduğunu söyledi.

Beyaz Sarayda bir basın toplantısı düzenleyen Başkan, zarar eden konut kredisi şirketleri Fannie May ve Freddie Mac’e verilecek hükümet desteğinin ayrıntılarına değindi. Bush ayrıca Kongre’den, açık denizde petrol ve doğal gaz arama yasağını kaldırmasını da istedi.

Başkan bu çağrıyı petrol üretimini arttırmak değil, son dönemde artan fiyatların yolaçtığı psikolojik etkiyi gidermek için yaptığını söyledi.

Bazı bankaların iflas edeceğine yönelik söylentileri de değerlendiren Başkan Bush, Amerikan bankacılık sisteminin temelde sağlam olduğunu belirtti.

Merkez Bankası başkanı Ben Bernanke ise Kongrede yaptığı konuşmada Amerikan ekonomisinin aynı anda hem enflasyon hem de durgunluk gibi çifte tehditle karşıkarşıya olduğunu belirtti.

Bu arada Amerika’da yakıt ve gıda fiyatları yükselirken enflasyonda da artış kaydedildi.

Çalışma Bakanlığı, toptan eşya fiyatlarının geçen ay yüzde 2 arttığını açıkladı. Amerika’da fiyatlar bir yılda yüzde 9 artarak 1981 yılından beri en yüksek düzeye ulaştı.

Ticaret Bakanlığı ise, perakende satışların Haziran ayında sadece bindebir arttığını açıkladı. Otomobil satışları geçen ay yüzde 3 düşerken yüksek fiyatlar nedeniyle benzin satışları yüzde 4 buçuk artış gösterdi.



XS
SM
MD
LG