Erişilebilirlik

Berlin'de Talat - Ban Görüşmesi


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat bugün Berlin’de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la görüştü.

Kıbrıs’ta 25 Temmuz’da yapılacak liderler zirvesi için geri sayım sürerken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon iki tarafın liderleriyle son temasları gerçekleştirdi. Paris’te düzenlenen Akdeniz İçin Birlik Zirvesi kapsamında Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile Pazar günü bir araya gelen Ban Ki Moon, bugün de Mehmet Ali Talat’la buluştu. Talat, yaptığı açıklamada görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, 25 Temmuz’daki zirve sonrasında kapsamlı müzakerelerin başlayacağını umduğunu söyledi.

Genel Sekreter Ban Ki-Moon’un konuya çok olumlu yaklaştığını belirten Talat, eski Avustralya Dışişleri Bakanı Alexander Downer'ın yeni Kıbrıs özel danışmanı olarak atanmasını bu yaklaşımın somut bir işareti olarak yorumluyor.

Annan Planı’nın tekrar gündeme geldiğini belirten Mehmet Ali Talat, Avrupa Birliği ülkelerinin bu plana destek vermesinin önemini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon görüşmeden sonra açıklama yapmadı. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne döndü.

Berlin muhabirimiz Cem Dalaman'ın haberini yukarıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG