Erişilebilirlik

Afganistan'da 9 Amerikan Askeri Öldü


Afganistan’ın dağlık kuzeydoğu bölgesinde çıkan şiddetli çarpışmalarda dokuz Amerikan askerinin ve çok sayıda Taleban militanının öldüğü bilidirildi.

Başkent Kabil’de batılı yetkililer tarafından verilen bilgiye göre,
Pakistan sınırı yakınında, Kunar ilinde bugün meydana gelen çatışmalar, Wanat köyündeki küçük bir Amerikan üssünün sabah erken saatlerde militanların baskınına hedef olmasıyla başladı ve gün boyu devam etti.

Resmen doğrulanmayan bir habere göre çarpışmalarda “düzinelerce” Taleban militanı öldürüldü. Kayıplar hakkında iki taraf da henüz resmi açıklama yapmadı. Bugünkü olaylar, 2001 yılı sonlarına doğru Afganistan’a giren Amerikan askerlerinin bugüne kadar hedef olduğu en ağır saldırı olarak niteleniyor.

Helmand ilinde ise Amerika’nın öncülüğündeki koalisyon güçlerinin en az 40 militanı öldürdüğü bildiriliyor. Ülkenin güneyinde girişilen bir intihar saldırısında ise çoğu siviller olmak üzere en az 24 kişi öldü.

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü, saldırganların Uruzgan bölgesinde bir pazar yerindeki polisleri hedef aldığını açıkladı. Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı ancak Afgan yetkililer Taleban’ı suçluyor.

Yine bugün (Pazar) Helmand ilinde yol kenarına yerleştirilmiş bir bombanın patlaması, bir koalisyon askerinin ölümüne yolaçtı.

XS
SM
MD
LG