Erişilebilirlik

'Dördüncü Zanlı Gözaltında'


İstanbul’da Amerikan konsolosluğuna düzenlenen saldırıdan sonra kaçan ve dördüncü saldırgan olduğu bildirilen kişi gözaltına alındı.

Türk basınında çıkan haberlere göre yetkililer saldırganın önce aracının sonra kendisinin yerini belirleyerek yakaladılar ve sorguya aldılar.

Polis daha önce de saldırganlarla ilgisi bulunduğu sanılan dört zanlıyı gözaltına almıştı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, saldırının bir intihar eylemi olarak göründüğünü söyledi.

Polis başta saldırının el-Kaide tarafından düzenlenmiş olması ihtimali üzerinde durmuştu. Ancak güvenlik uzmanları, küçük çaplı ateş açma olayının el-Kaide’nin düzenlediği iyi planlanmış saldırılara benzemediğini söylüyor.

Amerika, saldırıyı bir terör eylemi olarak niteleyerek kınadı ancak konsolosluğun hedef alınıp alınmadığının henüz bilinmediğini bildirdi.

Güvenlik Konseyi Saldırıyı Kınadı

BM Güvenlik Konseyi de dün yayınladığı bir bildiriyle saldırıyı kınadı.

Güvenlik Konseyi üyeleri, ölen polislerin ailelerine, Türk halkı ve hükümetine, ayrıca Amerika’ya başsağlığı diledi. Konsey, sorumluların adalet önüne çıkartılabilmesi için bütün ülkelerden Türk yetkililerle işbirliği yapmaya da çağırdı.

Bildirinin sonunda, gerekçesi ne olursa olsun bütün terör eylemlerinin suç olduğu ve meşru gösterilemeyeceği vurgulandı.

Daha önce Amerikan Kongre üyeleri Robert Wexler, Ed Whitfield, Kay Granger de saldırıyı kınayan ortak bir mesaj yayınlamışlardı.


XS
SM
MD
LG