Erişilebilirlik

ABD Konsolosluğuna Saldırı


Amerika'nın İstinye'deki İstanbul Başkonsolosluğu binasının önündeki polis kontrol noktasına bugün silahlı bir saldırı düzenlendi.

Silahlı saldırı sırasında çıkan çatışmada 3 polis öldü, 1 polis yaralandı. Çatışmada 3 saldırgan da öldürüldü. Saldırganlardan birinin ise olay yerinden uzaklaştığı bildirildi.

Olay yerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, saldırının 25-30 yaşlarındaki 4 kişi tarafından düzenlendiğini söyledi.

Engin, "Olayın oluş şekli, mahiyeti ve saldırı niteliği terörist bir eylem olduğunu göstermektedir," dedi.


Engin, sabah 10.30 civarında bir aracın 4 kişi ile olay mahalline geldiğini ve 3'ünün araçtan inerek ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde nöbet tutan polis memuruna ateş açtığını belirtti.

Engin, "Saldırıya maruz kalan nöbetçi polis memuru ile civarda görevli olan diğer polis memurlarının saldırıya karşılık vermesi üzerine çıkan silahlı çatışmada, olay mahalline gelen ve araçtan çıkan 3 kişi öldürülmüş, burada görevli olup silahlı çatışmaya katılan 1 polis memurumuz olay yerinde şehit olmuş, ağır yaralı hastaneye kaldırılan 2 polis memuru da maalesef hastanede şehit olmuştur," dedi.

Engin, olay mahallinde ilk tespitlere göre tabanca ve pompalı tüfek kullanıldığını, saldırganların 25-30 yaşları civarında olduğunu kaydetti.

ABD Büyükelçisi'nden Açıklama

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson saldırıdan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Wilson, saldırının sorumlularına ilişkin bir spekülasyonda bulunamayacağını belirtirken, saldırının bir terör eylemi olduğunu kaydetti.
Türk hükümetine başsağlığı dileklerini ilettiklerini belirten Wilson, "Türk polisinin çabalarına minnettarız" ifadelerini kullandı.
Bu terör eyleminin kendilerini caydırmayacağını söyleyen ABD Büyükelçisi, İstanbul ve Adana'da ek önlemler talep ettiklerini kaydetti.

XS
SM
MD
LG