Erişilebilirlik

Sinemanın Devleri Washington'da Buluştu


Beyaz Melek, Eşkıya, Susuz Yaz. Türk sinemasının farklı dönemlerine ait bu filmlerin ortak noktası Washington ve New York’ta geçen hafta düzenlenen Türk Filmleri etkinliğinde izleyencilerle buluşması. 10-13 Haziran tarihleri arasında iki kentte birden düzenlenen etkinlikte toplam 14 film gösterildi. Bu filmlerden bazılarının oyuncuları ve yönetmenleri de gösterimden önce verilen resepsiyona katıldı.

Etkinliğe katılan bir diğer sinema oyuncusu Şener Şen’di. Kabadayı filmindeki rolüyle Amerikalı izleyenlerin önüne çıkan Şener Şen bu tip etkinliklerin Türk sinemasının önünü açtığı görüşünde. Tecrübeli aktör yine de hem Türk sinemasında hem de dünya sinemasında artık iyi senaryo bulunmasının zor olduğunu belirtiyor ve antılmaya değer, orijinal hikayeler bulmakta zorlandığını söylüyor. Yönetmen Ömer Vargı ise her filmin seyirciler tarafından izlenerek değerlendirilmesi ve izleyicilerle bütünleşmesi gerektiği görüşünde. “Filmler ancak sinemalarda gösterildiği zaman, seyirci ile bütünleştiği zaman bir şey ifade eder” diyen Vargı, bunun için de öncelikle bir filmin izlenmesi gerektiğini belirtiyor. İnşaat, Eşkıya gibi filmlere imza atan Yapımcı-Yönetme Ömer Vargı’ya göre seyircilerin izlediği filmle ilgili görüş bildiriyor olması, beğeniyor ya da beğenmiyor olması çok önemli.

Özgü Namal: "Hollywood'dan Gelen Her Teklifi Kabul Etmem"

Son yıllarda oynadığı filmlerle adından sıkça söz ettiren genç oyuncu Özgü Namal da Amerika’da bulunmaktan, heyecan duyduğunu söyledi ancak Hollywood’dan teklif gelse bile her filmde oynamayacağını belirtti. Broken Angel – Meleğin Sırları filminde Nehir Erdoğan’ın oynadığı başrolün önce kendisine teklif edildiğini öne süren Özgü Namal şöyle konuştu: “Sadece bir şey yapmış olmak için değil, iyi bir şey yapmış olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bir tek Hollywood değil, dünyanın her yerinde böyle. Yani sadece Hollywood’da oynayacağım diye önüme gelen her projeye atlamam. Ben bir kariyer yapıyorum. Bu kariyer doğrultusunda da tabi ki seçiciyim.”

Beyaz Melek Yeniden Amerikan Seyircisinin Karşısında

Resepsiyonun ardından Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı Beyaz Melek filmi İngilizce alt yızılı olarak gösterildi. Mahsun Kırmızıgül, bu filmle Nisan ayında yapılan 41. Houston Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Yabancı Film dalında ödül almıştı.

Görüntülü haberi Gündem programının bulunduğu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

http://voanews.com/turkish/gundem.cfm

XS
SM
MD
LG