Erişilebilirlik

'Et Krizi' ABD'de Görüşülecek


Güney Kore Ticaret Bakanı ülkesinde geniş çaplı protestolara neden olan Amerikan sığır eti ithaliyle ilgili anlaşmayı yeniden görüşmek üzere yarın Amerika’ya geliyor.

Seul’da bir açıklama yapan bakan Kim Jong-hoon Amerika Ticaret Bakanı Susan Schwab ile geçen Nisan ayında yapılan anlaşmayı gözden geçireceklerini söyledi.

Güney Kore 2003 yılında Amerika’da deli dana hastalığına rastlanması üzerine Amerika’dan et ithalini durdurmuştu. Ancak Nisan ayında yapılan anlaşma ile kırmız et ithaline yeniden başlama kararı alındı. 30 ay üstü ve altındaki tüm sığır etinin ithaline izin veren anlaşma Güney Kore halkında rahatsızlığa yol açtı. Yaşlı hayvanlarda deli dana hastalığının daha yaygın olduğunu ileri süren halk et ithalatına karşı çıkıyor ve hükümetten yaptığı anlaşmayı değiştirmesini istiyor.

Seul’de dün yapılan gösterilere resmi olmayan kaynaklara göre yaklaşık 400 bin kişinin katıldığı ve olayın Güney Kore’de son 20 yılın en büyük hükümet karşıtı gösteri olduğu belirtiliyor. Protestolar üzerine başbakan ve tüm kabine üyeleri istifalarını sunmayı önerdi.
XS
SM
MD
LG