Erişilebilirlik

Mofaz'ın 'İran' Açıklamasına İsrail'den Tepki


İsrailli yetkililer, 'İran’ın nükleer tesislerine olası bir saldırının kaçınılmaz' olduğunu söyleyen eski genelkurmay başkanının yorumlarını yalanladı.

Halen mevcut hükümette Ulaştırma Bakanlığı yapan Şaul Mofaz, bir İsrail gazetesine yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler’in nükleer programı yüzünden İran’a uyguladığı ambargoların işe yaramadığını söylemiş ve İsrail’in, bu ülkenin tesislerine saldırabileceği tahmininde bulunmuştu.

İsrail Savunma Bakanlığı yetkilileri, Mofaz’ın açıklamasını ‘sorumsuzca’ diye niteleyerek, bu yorumların İran’a yönelik yaptırımların sıkılaştırılması yönünde Batılı güçleri ikna çabalarını güçleştirdiğini belirtti.

Savunma Bakan Yardımcısı Matan Vilanai, Başbakan Ehud Olmert’in yolsuzluk soruşturması kapsamında görevini bırakmak zorunda kalabileceğini hatırlatarak, Şaul Mofaz’ın ‘sert görünerek’ yeni parti başkanlığına oynadığı yorumunda bulundu.

İran’ın Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi, İsrailli bakanın yorumlarını protesto eden bir mektubu Genel Sekreter Ban Ki Moon’a sunmuştu.

XS
SM
MD
LG