Erişilebilirlik

ABD'de Uçak Bilet Fiyatları Artıyor


Amerika Hava Ulaşım Derneği bu yaz ülke içindeki uçuşlarda yolcu sayısının önemli oranda azalmasını bekliyor. Yakıt fiyatlarının artması ve ekonomik yavaşlamayla birlikte havayolu şirketleri de daha az sefer yapmaya başladı. Bu durum iç hatlarda bilet fiyatlarının artmasına neden oldu.

Hava Ulaşım Derneği’ne göre bu yaz havaalanları daha az kalabalık olacak. Dernek Başkanı James May bilet fiyatlarının daha da artacağını söylüyor. May’e göre en büyük sorun artan yakıt fiyatları. Bir yıl öncesine kıyasla, Amerikan havayolu şirketlerinin yakıt masrafları yüzde 80 arttı. Havayolları, masraflarını biletlerin fiyatını arttırarak karşılıyor. Ekonomik durgunluğu da göz önünde bulundurduğumuzda, bu yaz, hava yolculuğunu tercih edenlerin sayısının azalacağı kesin. James May bilet satışlarındaki düşüşün 2 milyon civarında olacağını tahmin ettiklerini söylüyor.

Havayolları sefer sayısını azaltacak; ancak sefer yapan uçakların dolu olması bekleniyor. Bu da yolcular için kötü haber çünkü rötarlar yüzünden stresleri artacak. Hava Ulaşım Derneği başkanı May, hedeflerinin geçen yaza göre daha iyi bir yaz geçirmek olduğunu söylüyor. Ancak May’e göre kalabalık uçakların yaratacağı strese ek olarak, hava koşullarının uçuşları nasıl etkileyeceği de önemli. Geçen yıl hava koşulları yüzünden uçaklar rekor düzeyde rötar yaptı, büyük havaalanlarında yolcular saatlerce beklemek zorunda kaldı. Bunun önlenmesi için, Hava Ulaşım Derneği, askeri hava sahalarının sivil kullanıma açılmasını istiyor.

XS
SM
MD
LG