Erişilebilirlik

Clinton Yarışa Devam Ediyor


Amerika’da Demokrat Parti Başkan adayları son iki önseçime hazırlanıyor.

Güney Dakota ve Montana eyaletlerinde yarın yapılacak önseçimleri kamuoyu yoklamalarına göre Senatör Barack Obama’nın kazanması bekleniyor.

Demokrat Partinin başkan adaylarından Senatör Hillary Clinton Puerto Rico önseçimini kazandı. Clinton ayların yüzde 68’ini, öteki aday Senatör Barack Obama ise yüzde 32’sini aldı.

Hillary Clinton seçim sonuçlarının belli olmasından sonra yaptığı konuşmada, Demokrat partinin yetkililerine seslenerek, kendisinin, rakibi Obama’dan daha iyi bir başkan adayı olacağı temasını işledi.

Demokrat partinin başkan adayı olmaya çok yaklaşmış olan Senatör Baracak Obama, hafta sona ermeden adaylığının daha da kesinleşeceğini söyledi. South Dakota ile Montana eyaletlerinde yarın yapılacak ön seçimden sonra, Obama’nın seçilebilmek için gereken delege sayısına çok yaklaşması bekleniyor. Bu taktirde Demokrat partinin başkan adayı, süper delege olarak bilinen ve parti ileri gelenlerinden oluşan grubun oyları belirleyecek. Önseçimle tayin edilmeyen bu delegelerin kurultayda kullanacakları oy büyük önem taşıyor.

Senatör Clinton dün süper delegelere hitap ederek, halkın iradesini hangi adayın daha iyi temsil ettiğini, kendi kendilerine sormaya çağırdı. Hillary Clinton delege sayısı açısından Obama’dan geride olmakla birlikte, ön seçimde oy kullanan seçmenlerin oyları açısından önde olduğunu iddia ediyor.

Bu arada Demokrat Parti Başkanı Howard Dean Ağustos ayındaki kurultaydan önce başkan adayının teke inmesini istedi ve bu işin kurultaya kalmasının partiyi zayıflatacağını söyledi.

XS
SM
MD
LG