Erişilebilirlik

Yakıt Fiyatları Hava Yolculuğunu Etkiliyor


Hava Ulaşım Derneği, bu yaz, yolcu sayısında azalma olmasını bekliyor. Yakıt fiyatlarının artması ve ekonominin yavaşlamasıyla havayolu şirketleri, iç hatlara daha az sefer ayırıyor; bu da bilet fiyatlarının artmasına neden oldu. Tahminlere göre, bu yüzden uçak yolculuğunu tercih edenlerin sayısı azalacak.

Hava Ulaşım Derneği’ne göre, bu yaz, havaalanları daha az kalabalık olacak. Dernek Başkanı James May, bilet fiyatlarının daha da artacağını söylüyor.

May’e göre en büyük sorun artan yakıt fiyatları. Bir yıl öncesine kıyasla, Amerikan havayolu şirketlerinin yakıt masrafları yüzde 80 arttı. Havayolları, masraflarını biletlerin fiyatını arttırarak karşılıyor. Ekonomik durgunluğu da göz önünde bulundurduğumuzda, bu yaz, hava yolculuğunu tercih edenlerin sayısının azalacağı kesin.

May, “Bilet satışlarındaki düşüşün 2 milyon civarında olacağını tahmin ediyoruz,” diyor.

Havayolları sefer sayısını azaltacak; ancak sefer yapan uçakların dolu olması bekleniyor. Bu da, yolcular için kötü haber çünkü rötarlar yüzünden stresleri artacak.

May, “Hedefimiz, geçen yaza göre, daha iyi bir yaz geçirmek. Ancak, kalabalık uçakların yaratacağı strese ek olarak, hava koşullarının uçuşları nasıl etkileyeceği de önemli,” şeklinde konuşuyor.

Geçen yıl hava koşulları yüzünden uçaklar rekor düzeyde rötar yaptı, büyük havaalanlarında yolcular saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Bunun önlenmesi için, Hava Ulaşım Derneği, askeri hava sahalarının sivil kullanıma açılmasını istiyor.
XS
SM
MD
LG