Erişilebilirlik

16 Yaşında Olimpiyatlara Hazırlanıyor


Amerikalı jimnastikçi Shawn Johnson’un bu yaz yapılacak Pekin Olimpiyatları’nın en parlak yıldızlarından biri olması bekleniyor. Bireysel kategoride dünya şampiyonu olan Johnson’un bu başarısına şimdiye kadar sadece 3 Amerikalı kadın sporcu erişebildi. “Bu kategoride dünya şampiyonu olan 4 Amerikalı kadın jimnastikçiden biri olmaktan onur duyuyorum" diyen Johnson tarihe adını yazdırmanın ve bunu yeniden başarma şansının olmasını da çok heyecan verici buluyor.

Johnson jimnastiğe 3 yaşında başlamış. O zamanki jimnastik hocalarının, Johnson’un yetenekli olmadığını, sadece kas gücü bulunduğunu söylemesi üzerine, sporcu, Liang Chow ve Liwen Zhuang’ın spor salonuna gitmeye başlamış. “Chow ve eşi Li’nin bugünkü kondisyonuma erişmemde büyük katkıları oldu” diyen Johnson, onlarla tanıştığında herşeyin düzeleceğini anladığını belirtiyor. Daha önce Çin Ulusal Jimnastik Takımı’nda olan Chow ve Li, Amerika’ya yerleştikten sonra Iowa’nın West Des Moines kentinde Chow Jimnastik ve Dans Enstitüsü’nü açmışlar. Chow şöyle kopnuşuyor: “Jimnastik salonumuza geldiğinde Shawn sadece 6 yaşındaydı. Ön dişleri hala çıkmamıştı. Hemen asimetrik paralel barlara atladı, kendisini çok rahat hissediyordu. Bu kızın hayat dolu, enerjik bir yapıya sahip olduğunu hemen anladık.”

Chow ve Li o zamandan beri Johnson’u çalıştırıyor. Antrenörleriyle 6 yaşından beri çalıştığını anlatan Shawn Johnson, “Neredeyse 10 yıl oldu. Başka hocalarla çalışmayı hayal bile edemiyorum. Mükemmel bir ekibiz,” diye konuşuyor. Chow da yıllardır çok sıkı çalıştıklarını, genç sporcunun artık onların kızı gibi olduğunu belirtiyor. Johnson Haziran ayında Amerikan Jimnastik Takımı’nın Olimpiyat elemelerine katılmak için çalışıyor. Göstereceği yüksek performans, Johnson’un olimpiyat takımındaki yerini garantileyebilir. Bu da 16 yaşındaki sporcu için çok şey ifade ediyor. Johnson şöyle konuşuyor: “Pekin’deki olimpiyatlara katılmak, diğer jimnastikçi arkadaşlarıma kıyasla benim için daha çok şey ifade ediyor çünkü antrenörlerim Pekinli. Bir zamanlar Pekin’de ne kadar başarılı olduklarını biliyorum. Elde edeceğim başarılarla bu onuru sürdürebilir, ülkeleriyle gurur durmalarını sağlayabilirim.” Johnson, 2008 Pekin Olimpiyatlarının sloganını Çince söylemeyi bile öğrenmiş. Pekin’e gitmeyi dört gözle bekleyen Johnson, Chow ve Li, “Tek Dünya, Tek Rüya” sloganını dillerinden düşürmüyor.

XS
SM
MD
LG