Erişilebilirlik

Obama Adaylık İçin Umutlu


Demokrat Senatör Barack Obama, partisinin başkan adaylığını kazanmaya çok yaklaştığını söyledi. Obama bu açıklamayı, Oregon ön seçimini kazandıktan sonra yaptı.

Partinin sonbahardaki kurultayında başkan adayı ilan edilebilmek için, ön seçimlerde iki bin 26 delege kazanmak gerekiyor. Obama’nın bu sayıya ulaşmak için, sadece yüz delegelik açığı kaldı. Senatör Obama, kurultayda oy kullanacak delege sayısı açısından birinci sırada. Obama, kendisini destekleyen süper delege sayısında da öne geçmiş bulunuyor.

Demokrat Partinin önseçimleri geri kalan üç bölgede 3 Haziran’da tamamlanacak. Oregon’la aynı gün yapılan Kentucky ön seçimini açık farkla kazanmasına rağmen, Senatör Hillary Clinton Obama ile arasındaki delege açığını kapatamadı. Buna rağmen Hillary Clinton, yarıştan çekilmeyeceğini açıkladı.

Barack Obama dün bir kampanya konuşmasında Hillary Clinton’la arasındaki yarışın uzun sürmesinin partiyi böldüğü yolundaki kaygıları yatıştırmaya çalıştı. Obama Demokratlar’ın Kasım ayındaki seçimde Cumhuriyetçi aday Senatör John McCain’e karşı birleşeceklerini söyledi.

Son yapılan bir kamuoyu yoklaması, seçmenlerin, McCain’e karşı Obama’ya verdikleri desteğin giderek arttığını gösterdi.

XS
SM
MD
LG