Erişilebilirlik

Amerika Türk Koalisyonu'ndan Meksika'ya Yardım


Amerika’da yaşayan Türkler, Meksika Kızılhaç Örgütüne iki ambulans bağışladı.

Amerika Türk Koalisyonu (TCA) 15 Mayıs Perşembe günü Amerikan Kongresi’nde yapılan bir törenle, Meksika’ya Tabasco eyaletinde kullanılmak üzere tam donanımlı iki ambulans verdi. Açıklama törene katılan Teksaslı Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Meksika asıllı Solomon Ortiz ve yine Teksaslı Demokrat milletvekili Silvestre Reyes tarafından yapıldı. Bağış, bu iki Kongre üyesi, Meksika Kızılhaçı, Türkiye ve Meksika Büyükelçiliklerinin katkısıyla gerçekleşti.

Meksika 2007 yılının Kasım ayında tarihinin en büyük doğal felaketini yaşamıştı. Tabasco eyaletinde meydana gelen kasırga, büyük bir sel felaketine yolaçmış, ekili alanlar ve yerleşim bölgelerini su basmış, üçte biri çocuk olan bir milyondan fazla kişi evsiz kalmıştı.

Amerika Türk Koalisyonu Başkanı Lincoln McCurdy, bağış töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye 1999 yılı Ağustos ayındaki depremle büyük bir doğal felaket yaşadı. Amerika’da yaşayan Türkler depremin etkilediği bölgelerde hayat kurtarmak ve yeniden imar çalışmaları için uluslararası yardımın ne kadar hayati önem taşıdığını çok iyi biliyor. O zor günlerde başta Amerika ve Amerikan halkı olmak üzere bütün dünya Türkiye’ye büyük destek vermiş, sevgi göstermişti. Meksika ve Meksika halkı da kurtarma çalışmalarına katkıda bulunmuştu. Tabasco halkına Türk asıllı Amerikalılar’ın yaptığı bu bağış, hepimizi etkileyen doğal afetlerden birinde zarar gören Meksikalılar’a onlarla dayanışma içinde olduğumuzu göstermektir,” dedi.

Amerikalı Kongre üyeleri Ortiz ve Reyes, Temsilciler Meclisi’ndeki Hispanik Forumu ve Türk Destek Forumu’nun üyesi. Ortiz ve Reyes, Meksika, Türkiye ve Amerika arasındaki dostluk ilişkilerini geliştirmek için çalışıyor.

Milletvekili Ortiz de “Doğal felaket dönemlerinde hangi ulus veya dinden olursa olsun bütün ülkelerin kurtarma çalışmaları için güçlü bir uluslararası destek gerekiyor. Bu ambulanslar bir dostluk ve işbirliği sembölüdür; Amerika, Meksika ve Türkiye arasındaki bu iyiniyet girişimi için Amerika Türk Koalisyonu’na teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

Kongre üyesi Silvestre Reyes de geçen yılkı felaketin etkilerinden kurtulmaya çalışan Tabasco için bu bağışın büyük önem taşıdığını belirtti ve Amerika Türk Koalisyonu’na teşekkür etti.

Meksika Kızılhaç Örgütü Başkanı Daniel Goni Diaz da törende yaptığı konuşmada, Lincoln McCurdy’nin kendilerini ziyaret ederek ihtiyaçlarını öğrendiğini ve bu bağışın gerçekleşmesini sağladığını anlattı.

Kongre’deki törene Meksika ve Türkiye Büyükelçiliği yetkilileriyle Türk-Amerikan toplumu temsilcileri de katıldı.

XS
SM
MD
LG