Erişilebilirlik

150 Terörist Öldürüldü


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kuzey Irak'taki PKK terör örgütü kamplarını hedef alan hava saldırılarında en az 150 teröristin öldürüldüğü açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında hedef alınan bütün tesislerin imha edildiği, öldürülen 150 teröristin arasında üst düzey sorumlularının da bulunabileceği ifade edildi.

Açıklamada, "terör örgütü mensupları arasında büyük bir panik havası yaşandığı" vurgulanıyor.

PKK, hava saldırılarında sadece altı militanın öldürüldüğünü, öldürülenlerin de PJAK üyesi olduğunu savunuyor.

Genelkurmay Başkanlığı Açıklaması:

"01 - 02 Mayıs 2008 gecesi Irak’ın kuzeyindeki Kandil Dağı bölgesinde icra edilen hava harekatının sonuçlarını değerlendirme çalışmalarına Genelkurmay Başkanlığınca devam edilmektedir.

Bölgeden alınan bilgiler ve görsel olarak yapılan tespitlere göre, Kandil Dağı bölgesindeki PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait tesislerden hedef olarak belirlenenlerin tümü imha edilmiştir. Bu tesisler arasında, terör örgütünü yönetmeye çalışan bir teröristin sıkça kaldığı yerler de bulunmaktadır.

İlk değerlendirmelere göre, bu harekat sonucunda 150’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği ve harekatın terör örgütü mensupları arasında büyük bir panik havasının yaşanmasına sebep olduğu tespit edilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında üst düzey sorumluların da bulunabileceği değerlendirilmektedir."

XS
SM
MD
LG