Erişilebilirlik

Atom Enerjisi Dairesi ABD'yi Eleştirdi


Uluslararası Atom Enerji Dairesi başkanı, Amerika’yı Suriye ile ilgili nükleer istihbaratı saklamakla suçladı.

Muhammed el Baradey, Bush Yönetiminin bu konudaki bilgileri açıklamayı geciktirmesinden üzüntü duyduğunu söyledi. Baradey, İsrail’i de geçen Eylül’de Suriye’deki tesisi hava saldırısıyla tahrip ettiği için kınadı. Ancak Baradey, dairenin açıklanan istihbaratı ciddiye aldığını ve olayı soruşturacağını bildirdi.

CNN Televizyonu’na konuşan Suriye’nin Washington Büyükelçisi İmed Mustafa iddiaların saçma olduğunu öne sürdü. Mustafa, İsrail’in boş askeri binaları bombaladığını söyledi ve Amerika’yı, geçmişte olduğu gibi nükleer faaliyetlerle ilgili olarak yalan haber üretmekle suçladı.

Bush Yönetimi, dün Kuzey Kore’nin Suriye’ye nükleer reaktör inşasında yardımcı olduğunu ve reaktörün barışçı amaçlarla inşa edilmediğini açıklamıştı.

Amerikan istihbarat yetkilileri, Kuzey Kore’nin Suriye ile nükleer işbirliği yaptığı iddiasıyla ilgili kanıtları dün Kongre’ye sunmuştu.

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Pete Hoekstra, bu oturumların aslında sekiz ay önce yapılması gerektiğini söyleyerek Bush yönetimini eleştirmişti.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG