Erişilebilirlik

Clinton - Obama Çekişmesi Sürüyor


Demokrat Parti başkan aday adayları Illinois Senatörü Barack Obama ve New York Senatörü Hillary Clinton arasındaki çekişme sürüyor.

Salı günü Pennsylvania eyaletindeki önseçime hazırlanan adaylar kampanyalarına devam ediyor.

Clinton'ın adaylığı kazanabilmesi için Pennsylvania eyaletinde kesin bir zafere ihtiyacı var. Ancak bu eyalette yapılan anketlere göre Obama arayı kapatıyor.

Demokrat Parti'nin başkan adayının resmen seçileceği Parti Kurultayı'nda oy kullanacak delegelerin çoğu Amerika'nın bütün eyaletlerinde yapılan önseçim sounçlarına göre dağıtılıyor. Delege sayısı açısından, şu anda, Obama önde gidiyor.

Bu arada, Senatör Sam Nunn, Senatör David Boren ve eski Çalışma Bakanı Robert Reich, Obama'yı desteklediklerini açıkladı. Reich, Başkan Bill Clinton döneminde Çalışma Bakanlığı yapmıştı.

McCain 157 Bin Dolar Vergi Verdi

Cumhuriyetçi Parti tarafından Senatör John McCain'in adaylığı kesinlik kazanmış durumda. McCain, dün, 2006 ve 2007 yıllarında 157 bin dolar vergi verdiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, McCain'in, 2007 yılında 400 bin dolar geliri vardı. Senatör McCain, 2007 yılında, maaşından 162 bin dolar; kitap gelirlerinden de 176 bin dolar kazanmış.

Amerika'da siyasetçiler her yıl gelirlerini ve ne kadar vergi ödediklerini kamuoyuna açıklıyor.

XS
SM
MD
LG