Erişilebilirlik

'İran Iraklı Direnişçilere Desteği Sürdürüyor'


Amerikalı komutanlar, İran’ın verdiği sözlere rağmen Irak’taki Şii direnişçilere, para silah ve eğitim sağlamaya devam ettiğini açıkladı.

Amerika’nın Sesi’ne özel demeç veren Albay Steve Boylan, Pazar günü Yeşil Bölge’ye düzenlenen havan saldırısından, İran silahları kullanan Şii militanları sorumlu tuttu. Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus’un sözcüsü olan Albay Boylan, militan şebekelerini dağıtmak için büyük çaba gösterdiklerini kaydetti.

Orgeneral Petraeus da BBC radyosuna verdiği demeçte, benzeri görüşleri tekrarladı. Petraeus, dün Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker’la birlikte Başkan Bush’a videokonferans aracılığıyla brifing verdi.

David Petraeus ve Ryan Crocker, 8 ve 9 Nisan’da Washington’a gelerek Irak’taki son durumla ilgili olarak Kongre’ye bilgi verecek. Bush, bu iki yetkilinin görüşü doğrultusunda asker çekmeye devam edecek ya da durum değerlendirmesi için, asker çekmeyi geçici olarak durduracak.

Irak savaşı altıncı yılına girerken ölen Amerikan askerlerinin sayısı 4 bine ulaştı. Irak savaşının Amerika’ya yaklaşık 500 milyar Dolar’a malolduğu bildiriliyor.
XS
SM
MD
LG