Erişilebilirlik

Kuran'ı Eleştiren Filme İnternet'te de Engel


Amerika merkezli bir İnternet şirketi, Hollandalı milletvekili Geert Wilders’ın, Müslümanları öfkelendiren tartışmalı filmini yayınlamayı planladığı İnternet sitesine erişimi kapattı.

Network Solutions adlı şirket, filmle ilgili aldıği şikayetler üzerine siteye erişimi geçici olarak kapattı. Şirket\ sitede yaptığı açıklamada şikayetlerin incelendiğini belirtti.

Aşırı sağcı Hollandalı milletvekili Wilders, 31 Mart’ta yayınlamayı planladığı 15 dakikalık kısa metrajlı filminde Kuran’ın faşist bir kitap olduğunu savunuyor. Televizyonlar filmi yayınlamayı reddedince Wilders filmi İnternet’te yayınlamaya karar vermişti.

Network Solutions, siteyi kapatma gerekçesi olarak teknik nedenleri gösterdi. Bu teknik nedenler arasında, İnternet kullanıcılarının siteye aşırı yığılması olasılığı da yer alıyor.

Pakistan hükümeti, filmin fragmanlarının bulunduğu YouTube video paylaşım sitesine erişimi bir süre önce durdurmuştu. Fragmanın YouTube’dan kaldırılmasının ardından Pakistan bu siteye erişimi yeniden açtı.

XS
SM
MD
LG