Erişilebilirlik

Erdoğan'dan Tepki


Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) kapatılması için açılan davaya tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "bu olay AK Parti'ye yönelik atılmış bir adım değil, milli iradeye yönelik atılmış bir adımdır” diye konuştu.

AKP Siirt Kadın Kolları Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Erdoğan, partisinin demokrasi mücadelesi verdiğini, "bu yoldan bizi almaya kimsenin gücü yetmeyecek” dedi.

"AKP'ni Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" yönündeki iddiaları reddeden Erdoğan, şöyle konuştı: "Biz Türkiye’yi Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler hedefine yaklaştırmak için gece gündüz çalışalım, birileri de çıksın milletimizin kazanımlarını bir çırpıda heba etsin. Bundan büyük bir sorumsuzluk olamaz."

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, dün, "laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" iddiasıyla AKP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, kapatma davasının Avrupa Birliği'ne üyelik şartlarına ayrkırı olduğunu söyledi.

Rehn, siyasi konuların mahkeme salonlarında değil, parlamentolarda ve seçim sandıklarında değerlendirildiğini söyledi. Rehn, Türkiye'de Anayasa'da yer alan demokratik ilkelere saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

XS
SM
MD
LG