Erişilebilirlik

Abbas'tan İsrail'e 'Etnik Temizlik' Suçlaması


Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’i, Kudüs’ün Arapların yaşadığı doğu kesiminde “etnik temizlik” uygulamakla suçladı.

Abbas İsrailli yetkililerin Doğu Kudüs’te­ Filistinlilere yeni bina yapma izni vermediğini, vergileri yükselttiğini ve kentin bu kesimini Batı Şeria’dan ayırdığını söyledi.

Mahmud Abbas, Senegal’in başkenti Dakar’da düzenlenen İslam Konferansı Örgütü toplantısının ilk gününde konuştu. Filistin bölgelerindeki çatışmalar, toplantının ana gündemini oluşturuyor. Katılımcı ülkeler İsrail’in Gazze’deki operasyonlarını sert dille eleştirdi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Abbas’ın İsrail’e yönelttiği “etnik temizlik” suçlamasının, “kızıştırılmış bir siyasi söylem” olduğunu söyledi.

İslam Konferansı Örgütü’nün toplantısına, birçok devlet başkanı ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri katılıyor. İki günlük zirvede yoksulluğun azaltılması, insani yardım ve dünyada İslamiyet hakkında son yıllarda ortaya çıkan olumsuz izlenimlerin düzeltilmesi ele alınıyor. Merkezi Suudi Arabistan’daki İslam Konferansı’na 57 ülke üye.

Birleşmiş Milletler’den sonra en büyük uluslararası örgüt olan İslam Konferansı’na Amerika bu yıl ilk kez temsilci gönderiyor.

XS
SM
MD
LG